Υπόγεια Ρεύματα, Δ. Μητσοτάκης και Magic De Spell στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Εμβληματικοί καλλιτέχνες, με άποψη και μακρά μουσική διαδρομή. Τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Magic De Spell και οι Δ. Μητσοτάκης/ Π. Κατσιμάνης (Ενδελέχεια) συναντώνται ξανά για ένα μοναδικό live.

Με αφορμή την εμφάνισή τους στο θέατρο Βράχων την Τετάρτη 7 Ιουλίου, η efsyn city τους απηύθυνε ένα ερώτημα για τη δυστοπία των καιρών.

Συναυλία ύστερα από πολύ καιρό μέσα σε δυστοπικές συνθήκες όχι μόνο για τους καλλιτέχνες, αλλά και για όλη την κοινωνία. Ποιο είναι το μήνυμα που εσείς ως μουσικοί θέλετε να στείλετε στους πολίτες, την κυβέρνηση, τους λάτρεις της μουσικής;

Υπόγεια Ρεύματα: Με τη σειρά της ερώτησης , Αντισταθείτε, Α! να χαθείτε , Αναζητήστε . Αντισταθείτε στο ψέμα και στο άδικο. Δεν τους μιλάω !!! Αναζητήστε τις μουσικές έξω απο το Matrix.

Thalia Galanopoulou
Δημήτρης Μητσοτάκης: Προσωπικά δεν θέλω να περάσω κανένα μήνυμα, καθώς εδώ και χρόνια τα μηνύματα μοιάζουν με εκείνα τα θλιβερά μπουκάλια των ναυαγών που έχουν παραλήπτη μόνο στο χάπι εντ καμιάς χολιγουντιανής παραγωγής. Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε μέσα από τους στίχους των τραγουδιών μας και τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύω. Οι ιδέες και οι πράξεις του καθένα αποδεικνύουν και τα πιστεύω του. Όσοι επέλεξαν τη σιωπή πήραν πολιτική θέση, για άλλη μια φορά, και είναι οι ίδιοι που απέχουν συστηματικά εδώ και χρόνια από δημόσιο πολιτικό λόγο. Εμείς ουδέποτε σιωπήσαμε και αναλαμβάνουμε το κόστος. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Η μόνη μας δύναμη είναι η συσπείρωση.

 

Elias Moraitis

Magic De Spell: Αυτός ο χορός των «δυο κρίσιμων εβδομάδων», καλά κρατεί ενάμισι χρόνο τώρα. Ουσιαστικά μέτρα όμως για τις ζωές μας, δεν είδαμε ποτέ. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον. Και αυτό δε βρίσκεται στις τηλεδιασκέψεις, στις face time κλήσεις, στα πληκτρολόγια, στην ψηφιακή μοναξιά. Να μην ξεχνάμε πως είμαστε ανθρώπινες κοινωνίες. «Παιδιά της φύσης», όπως διακήρυτταν κάποτε τα αντικομφορμιστικά κινήματα. Ας αντισταθούμε στο νέο, διχαστικό και απομονωμένο τρόπο ζωής που μας ετοιμάζουν. Η μουσική μπορεί να ενώσει ξανά τις παρέες

Elias Moraitis
efsyn.gr

Categories