Κορονοτρόμος και παράνοια στα νότια προάστια της Αττικής

Κώστας Ζαφειρόπουλος

Αυξημένη ανησυχία από την πλευρά των πολιτών και μαζικότερη προσέλευση στους ελέγχους με rapid tests έφερε η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στα νότια προάστια της Αττικής, ενώ γνωστό κλαμπ της παραλιακής στον Αλιμο αποφάσισε να ματαιώσει προγραμματισμένα πάρτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στον δήμο Γλυφάδας, η δημοτική Αρχή με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως παρατηρήθηκε στην πόλη αύξηση των θετικών τεστ κατά 8,49%, νούμερο που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ όλος ο δήμος ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Αυξημένη είναι η προσέλευση, τις τελευταίες δύο μέρες, των Γλυφαδιωτών από τις 8 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι στους δωρεάν ελέγχους rapid test (σήμερα η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή 9/7 στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο δημαρχείο και το Σάββατο στη Γ’ Μαρίνα).

«Πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καλώντας όσους περισσότερους πολίτες μπορούν να υποβληθούν σε έλεγχο, ώστε να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση και να επιτευχθεί σωστή ιχνηλάτηση.

Στον δήμο Αλίμου, όπου σε beach bar προέκυψε συρροή πάνω από 100 κρουσμάτων, επίσης καταγράφεται σημαντική αύξηση στην προσέλευση για rapid tests (1ο ΚΑΠΗ, Καλαμακίου 72, 09.30-15.00 καθημερινά).

Σημειώνεται ότι εκτός από τα περίφημα κορονοπάρτι των νέων στην παραλιακή, γεμάτα ήταν τα τελευταία σαββατοκύριακα και τα βαγόνια του τραμ, όπως και τα λεωφορεία στην Ποσειδώνος, στοιχείο που δεν αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ. Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, όπου σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου γίνεται έκκληση στους ανεμβολίαστους δημότες να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν.

efsyn.gr

Categories