Μάσκες: Διευκρινίσεις Παπαευαγγέλου, μετά το λάθος μήνυμα -Πού είναι υποχρεωτικές & πού συνίστανται

Διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις που η μάσκα είναι υποχρεωτική έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Έτσι, μετά το λάθος μήνυμα («τέλος οι μάσκες») που δόθηκε από τις ανακοινώσεις της ίδιας της κ. Παπαευαγγέλου πριν από δύο εβδομάδες και, στη συνέχεια, κυρίως, από την κυβέρνηση, αλλά και τις αποκαλύψεις Σύψα ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είχε ποτέ εισηγηθεί κάτι τέτοιο και ήταν κυβερνητική απόφαση, η καθηγήτρια, διευκρίνισε ότι:

-Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους όπως είναι καταστήματα, εκκλησίες, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, Μετρό, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα).

-Συνίσταται στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως συναυλίες, παραστάσεις, όταν περπατάμε σε πολυσύχναστους δρόμους, αλλά και κατά τη μετάβαση μας σε εστιατόριο ή μπαρ.

-Δεν συνίσταται όπου δεν υπάρχει συνωστισμός ή όταν δεν υπάρχει συνωστισμός και περπατάμε με φίλους που συναντιόμαστε συχνά.

Πάντως, η καθηγήτρια ερωτηθείσα για την λάθος εικόνα που δόθηκε από την κυβέρνηση για τις μάσκες, έσπευσε να καλύψει τους πολιτικούς της προϊσταμένους λέγοντας ότι «η εντύπωση που έχει είναι ότι η λάθος εικόνα δόθηκε από τα ΜΜΕ και όχι από την κυβέρνηση»!!!!!

 

aftodioikisi.gr

Categories