ΕΜΑ: Προειδοποιήσεις για παρενέργειες εμβολίων

Για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιεί ο EMA. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει προτείνει να ενταχθεί η μυοκαρδίτιδα στις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού που βασίζονται σε τεχνολογία mRNA, δηλαδή το Pfizer και το Moderna.

Ο ΕΜΑ έχει ζητήσει ακόμη να υπάρξει προειδοποίηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, όσον αφορά στην εμφάνιση του συνδρόμου Guillan-Barre.

Επίσης, έχει συμβουλεύσει τους πάσχοντες από σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής, να αποφεύγουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όσον αφορά σε αυτό το σκέλος, ζήτησε να συμπεριελήφθη αυτό το πρόβλημα υγείας στις παρενέργειες.

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης συνέστησε ότι τα άτομα που είχαν προηγουμένως σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής δεν πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο COVID-19 Janssen.

Η Eπιτροπή εισηγήθηκε, επίσης, ότι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του προϊόντος ως νέα παρενέργεια, μαζί με μια προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των ασθενών σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο» ανέφερε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Οργανισμός εξέτασε συνολικά τρεις τέτοιες περιπτώσεις, δύο μόλις ημέρες μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

aftodioikisi.gr

Categories