Ο Αποχαιρετισμός του Δ. Βόγγολη στον Ναυταθλητικό Όμιλο Σαρωνίδας

Τον Ναυταθλητικό Όμιλο της Σαρωνίδας , που είχα την τιμή να διοικώ επί δεκαετίες , τον αγάπησα και η πρόοδος και η ανάπτυξή του για μένα ήταν σκοπός ζωής.

Ήρθε όμως η ώρα να παραδώσω την διοίκηση σε νέους ανθρώπους αξιότερους από εμένα με νέες ιδέες και προοπτικές. Ελπίζω στην συνέχιση του αθόρυβου έργου με περισσότερες επιτυχίες .

Τα συναισθήματά μου όμοια με εκείνα του πιλότου προσπάθησα να πετάξω τον Όμιλο ψηλά και παρόλο που δεν είχαμε υποδομές , η χρηστή διοίκηση εκτιμήθηκε από τους συμπολίτες και Αθλητές του Δήμου που επάνδρωσαν τον όμιλο και η δυναμικότητά του από Νάνο τον κατέστησε Γίγαντα, στα προγράμματα, Καλαθοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Γυμναστικής , κολύμβησης και Ομάδος Πυρασφαλείας με δράση στην αντιμετώπιση Πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών , με σχέδιο πολιτικής προστασίας των πολιτών.

Με την σιωπή μας αφήναμε να μιλάνε τα έργα, έτσι αποκτήσαμε την αγάπη της πόλης μας και όχι μόνο.

Κατορθώσαμε από το ενοίκιο να αποκτήσουμε γήπεδα και στέγη χάρη στον τότε πρόεδρο της κοινότητος κ. Α Πέγκα. Αυτήν την περίοδο το δυναμικό του Ομίλου γιγαντώθηκε στον μέγιστο βαθμό από ποτέ.

Απώτερος σκοπός ήταν να αποκτήσουμε , κλειστό Γυμναστήριο, φαίνεται ότι χρειάζονταν αποφασιστικότητα και προς τιμή του νυν Δημάρχου Π.Φιλίππου και προέδρου του Αριστόδικου Ν. Πουλόπουλου ,να αποκτήσουμε την συμμετοχή μας στο κλειστό Αναβύσσου,<K.ΚΟΤΤΑΡΗΣ> και αυτό προς τιμή τους .

Καμιά φορά αξίζει να έχουμε κατά νουν ότι εκεί που μιλούν τα όπλα της γνώσης και της αρετής δεν πέφτει λόγος , η σύνεση η λογική και το Αθλητικό πνεύμα έπρεπε να λύσει το χρόνιο πρόβλημα του Γυμναστηρίου.

Αντέξαμε και αντί της διαλύσεώς μας κερδίσαμε την αγάπη του κόσμου που μας εμπιστεύθηκε τα παιδιά τους να τους παραδώσουμε στην κοινωνία σωστούς και ενάρετους πολίτες.

Όλα αυτά τα χρόνια προέτρεπα τους Αθλητές να μην χρησιμοποιούν τα GREEKLISH αλλά την χρήση της Ελληνικής Γλώσσας και ας κάνουν λάθη ,διότι την Γλώσσα μας κανείς δεν την γνωρίζει.

Κυριάρχησαν οι θεωρίες του Πλάτωνος περί εσωτερικής μεσότητας αρετής, κατά την οποία η λογική ισορροπεί την επιθυμία και τον θυμό και του Αριστοτέλη εξωτερικής ισορροπίας μεσότητα της Αρετής όπου οι σκέψεις και οι πράξεις δεν είναι ελλιπείς ούτε υπερβολές.

Με την γνώση αυτή δώσαμε την δυνατότητα στους Αθλητές του Ομίλου να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα με πνεύμα του ορθώς διαλογίζεσθαι δια του ορθώς κοινωνείν του Αριστοτέλη , με αποκορύφωμα τον ενάρετο Άνθρωπο.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διαχρονικού ΔΣ, τους γονείς ,Αθλητές τους άξιους προπονητές Α.Γεωργαντά,Γ.Μόμτσο,Τ. Τσιριγώτη,Α.Κατσικά,Σ.Χαριτωνίδη , Α.Κουζούπη και όλους τους συμπολίτες για την στήριξή τους και ιδιαίτερα τον Χορηγό Αθανάσιο Μαρτίνο και Βασίλειο Πετρόπουλο, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε τον Όμιλο στην ζηλευτή θέση που την παραδίδω σήμερα και θα είμαι πάντα στο πλευρό του Νέου Δ Σ να προσφέρω με χαρά όση εμπειρία απέκτησα σε όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήταν και λίγα.

Δημήτρης Βόγγολης

Υποστράτηγος –Πρόεδρος ΝΟΣ

Categories