Τα γυρνάει η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», ανέφερε η υφυπουργός μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις που έκανε.

«Λάθος» διατύπωση αποδίδει στις πρωινές της δηλώσεις η υφυπουργός Εργασίας που έσπευσε να μαζέψει την αναφορά περί «περιθωρίου απόλυσης» σε όσους υπαλλήλους δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση» διευκρίνισε η υφυπουργός.

Θυμίζουμε πως η Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε τηλεοπτική της εμφάνιση (OPEN TV ,ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), είχε τονίσει πως «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…)» περιγράφοντας μια εικόνα από το μέλλον.

efsyn.gr

 

Categories