Δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία τον αστυνομικό – μαστροπό

Άλλη μια γυναίκα έσπασε τη σιωπή για τη φρικιαστική και συστηματική όπως φαίνεται δράση του 39χρονου επίορκου αστυνομικού στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια γυναίκα κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα ότι ο 39χρονος την είχε προσεγγίσει και άρχισε να την πιέζει προκειμένου να αρχίσει να εκδίδεται έναντι αμοιβής.

Ο 39χρονος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, πολιορκούσε για καιρό τη γυναίκα, της υποσχόταν χρήματα και προσπαθούσε να τη δελεάσει προκειμένου να την εκμεταλλευτεί. Εκείνη όμως δεν ενέδωσε στις πιέσεις και βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τον 39χρονο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ πρόκειται μία άγνωστη μέχρι τώρα περίπτωση που δεν σχετίζεται με τις γυναίκες που έχουν μιλήσει με τη συνήγορο της 18χρονης κοπέλας που κατάφερε να δραπετεύσει το «κολαστήριο» της Ηλιούπολης, όπου την κρατούσε.

Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει το αδίκημα της απόπειρας εμπορίας ανθρώπου, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, που μάλιστα ανέφερε ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν στην κατοχή τους ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν όλα όσα περιέγραψε η γυναίκα.

Η κατάθεσή της θα υποβληθεί συμπληρωματικά στη Δικαιοσύνη για να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της 18χρονης.

Χθες η δικηγόρος της 18χρονης, Αντωνία Λεγάκη, ενημέρωσε τις ανακριτικές αρχές ότι ακόμη τρεις κοπέλες-θύματα επιθυμούν να καταθέσουν, αλλά θα πρέπει να τους παρασχεθεί ασφάλεια επειδή είναι τρομοκρατημένες. Και οι τρεις κοπέλες ήρθαν σε επικοινωνία με τη δικηγόρο, ενώ μία εξ αυτών τής περιέγραψε λεπτομερώς όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο αστυνομικό και έδωσε πληροφορίες και για άλλα άτομα.

Και η πρώην σύζυγος
Νέα, άγνωστα, στοιχεία για την υπόθεση του αστυνομικού αναμένεται να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές και η πρώην σύζυγός του. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, η μητέρα ζητά την επιμέλεια της κόρης τους, την οποία «εξαναγκάστηκε να δώσει με εκβιασμούς, τρομοκρατία και απειλές ενωμένες με άμεσο κίνδυνο ζωής», και την απομάκρυνσή της από το τοξικό και άρρωστο περιβάλλον.

Η συνήγορος καταγγέλλει πως η πρώην σύζυγος ήταν το πρωταρχικό του θύμα του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να την απειλούσε και να είχε βιαιοπραγήσει στο παρελθόν σε βάρος της.

«Σήμερα “έσπασε” η σιωπή της μητέρας και σήμερα μπορεί χωρίς φόβο να διεκδικήσει την επιμέλεια της ανήλικης θυγατέρας της καθόσον ήδη έχει κατατεθεί αίτημα ασφαλιστικών μέτρων Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για ανάθεση της επιμέλειας σε εκείνη».

Στο μεταξύ ακόμα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του επίορκου αστυνομικού, με το θέμα πια να έχει λάβει και πολιτικές προεκτάσεις. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ ανέφεραν ότι πλησιάζει η ώρα δημοσιοποίησης φωτογραφίας και ταυτότητας και ότι όσο εμπλουτίζονται τα στοιχεία τόσο ανοίγει ο δρόμος για δημοσιοποίηση.

efsyn.gr

Categories