Κορωνοϊός: «Φωτιά» σε νησιά Αιγαίου, Κρήτη -Αυξημένη επιτήρηση σε έξι τουριστικές περιοχές (πίνακας+λίστα)

Κορωνοϊός: «Φωτιά» σε νησιά Αιγαίου, Κρήτη -Αυξημένη επιτήρηση σε έξι τουριστικές περιοχές (πίνακας+λίστα)

Σαν φωτιά εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, στα οποία αυτό το διάστημα παραθερίζουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες.Αυτό προκύπτει και από τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα:Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό ήταν
-Μύκονος: 848,63

-Πάρος: 261,29

-Ρεθύμνου: 112,14

-Θήρας: 95,32

-Μήλου: 80,55

-Ηρακλείου: 50,08

Παράλληλα υψηλός σε απόλυτους αριθμούς παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων σε Αττική (1.190 Αττική) και Θεσσαλονίκης (198) αλλά και σε Κρήτη (152 Ηράκλειο και 96 Ρέθυμνο) και Μύκονο (86).

Έξι περιοχές σε αυξημένη επιτήρηση
Για το λόγο αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωση ότι έξι περιοχές εντάσσονται σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του testing. Πρόκειται για τις:

ΠΕ Ηρακλείου

ΠΕ Ρεθύμνου

ΠΕ Μυκόνου

Δήμος Θήρας

Δήμος Ιητών

Δήμος Πάρου

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στις περιοχές αυτές από το Σαββατο 17 Ιουλίου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self και rapid test. Επιπλέον, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στις παραπάνω περιοχές για την πραγματοποίηση τεστ.

Παράλληλα η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου αποκάλυψε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε να υποβάλλονται self test. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δεν υπάρχει σχετική απόφαση από την κυβέρνηση και το μέτρο αυτό αξιολογείται.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι:

ΠΕ Γρεβενών, Ιωαννίνων, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Λάρισας, αλλά και οι δήμοι Σαλαμίνας και Πάρου ανεβαίνουν σε πορτοκαλί επίπεδο.

aftodioikisi.gr

 

Categories