Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις» μη εμβολιασμένων

Ανοίγει και πάλι το δρόμο για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «στάχτη στα μάτια».

Πλήρη σύγχυση προκαλούν οι αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανασκεύασε τις δηλώσεις της περί απολύσεων σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εδώ και συντηρεί το κλίμα σύγχυσης δηλώνοντας σίγουρος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο «όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών τις τελευταίες ημέρες για τα τιμωρητικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της άδειας άνευ αποδοχών ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο όμως πάντα παραμένει ένα ανοικτό «παράθυρο» με τον υπουργό Ανάπτυξης να φροντίσει για αυτό επικαλούμενος πιθανές αποφάσεις του δικαστηρίου.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης.

»Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση.

»Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», είπε (ΑΝΤ1) ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ένα αληθινό παράδειγμα» όπου «ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

Παρά το γεγονός πως η υφυπουργός Εργασίας υποχρεώθηκε άνωθεν να ανασκευάσει και να πάρει πίσω τη δήλωσή της ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε δριμύτερος λέγοντας πως «η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις» Και έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος:

«Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή.

»Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση;

»Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», είπε, σχολιάζοντας και την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους
Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να περάσει από πειθαρχικό», ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αιτιολογούν απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

tribune.gr

Categories