Απόγνωση στη Γερμανία-Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σφυροκοπούν την Ευρώπη

Περισσότεροι από εκατό νεκροί, πάνω από 1.300 αγνοούμενοι και καταστροφές που δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν είναι το αποτέλεσμα των φονικών βροχοπτώσεων στη Γερμανία, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να προκαλούν τρόμο και στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ εκφράζονται ελπίδες για αρκετούς αγνοούμενους, καθώς οι τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και εκτιμάται ότι δεν είναι εύκολο πολλοί να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.


Ολόκληρες κοινότητες έχουν καταστραφεί εξ ολοκλήρου στις δυτικές περιοχές της χώρας, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν, προκαλώντας τεράστιες πλημμύρες.

Επισήμως οι νεκροί είναι 103, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων από φυσική καταστροφή στη χώρα εδώ και εξήντα χρόνια. Ανάμεσά τους 13 τρόφιμοι σε οίκο φιλοξενίας ΑμΕΑ.

Την Παρασκευή στη Γερμανία υπολογίζεται ότι χωρίς ρεύμα έμειναν 114.000 νοικοκυριά, ενώ η κινητή τηλεφωνία έχει καταρρεύσει σε αρκετές από τις πλημμυρισμένες περιοχές.


Οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστοι και θεωρείται δεδομένο ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, τη στιγμή που οι Αρχές ανησυχούν και για το εάν ορισμένα φράγματα θα αντέξουν την πίεση από τα επίπεδα ρεκόρ νερού που έχουν πέσει.


Στο Βέλγιο, το οποίο κήρυξε εθνικό πένθος για τη Τρίτη, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί και περίπου 20 αγνοούμενοι.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και στις νότιες περιοχές της Ολλανδίας με τον πρωθυπουργό Ρούτε να κηρύξει κατάσταση εθνικής ανάγκης.

efsyn.gr

Categories