Γερμανία: Ο Σταϊνμάιερ εκφράζει τη θλίψη του για την καταστροφή και ο Λάσετ γελά

*κεντρική φωτό:

Στο Έρφσταντ εκφράζονται φόβοι πως κεντρικός αυτοκινητόδρομος έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου. Διασώστες χωμένοι μέσα στα νερά ψάχνουν ένα – ένα τα αυτοκίνητα μήπως βρουν εγκλωβισμένους, και με τη βοήθεια του στρατού ρυμουλκούν όσα μπορούν

AP Photo/Michael Probst

Ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της αδιανόητης τραγωδίας στη Γερμανία ξεπέρασαν τους 150, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, από τις πλέον πληγείσες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, ο οποίος εμφανίζεται να γελάει, την ώρα που ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές στην περιοχή.

Ο Άρμιν Λάσετ συνόδευε τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στο Έρφστατ, την πόλη η οποία επλήγη σοβαρότερα από τις φονικές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών και, όσο ο τελευταίος μιλούσε στον Τύπο, στεκόταν λίγο πιο πίσω. «Θρηνούμε με όσους έχουν χάσει την οικογένεια, τους γνωστούς, τους συγγενείς τους», έλεγε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και πίσω του ο Λάσετ ξεκαρδιζόταν στα γέλια, συζητώντας με κάποιους από τους συνεργάτες του. Το γέλιο του μάλιστα διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καλύπτεται με επικριτικό σχολιασμό από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ. «Δεν μπορεί και να συμπονάς και να γελάς. Δεν γίνεται», ήταν το σχόλιο της BILD, χαρακτηριστικά.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Άρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται στο παρασκήνιο, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος μιλάει για τα θύματα είναι άσεμνος και εξωφρενικός. Λένε ότι σε περιόδους κρίσης, εμφανίζεται ο χαρακτήρας. Όποιος γελάει σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να συναισθάνεται, αποκλείει ο ίδιος τον εαυτό του», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ, ενώ ο επικεφαλής του SPD στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία Τόμας Κουρσνάτι δήλωσε άναυδος. «Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω», έγραψε στο Twitter.

efsyn.gr

Categories