Κοίτα που η Μύκονος βελτιώθηκε σε δύο μέρες!

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σάββατο μεσημέρι όπως ξέρετε πήραν μέτρα για τη Μύκονο. Και μάλιστα άμεσης εφαρμογής. Στη 1 το μεσημέρι το ανακοίνωσαν, στις 6 το ίδιο απόγευμα άρχισαν να ισχύουν. Δεν είχε ξανασυμβεί τόσο γρήγορη εφαρμογή μέτρων, προφανώς η κατάσταση θα ήταν πολύ άσχημη.

Τρίτη πρωί, σήμερα δηλαδή, μόλις 2 ημέρες μετά, αφήνουν να διαρρεύσει πως θα έχουμε άρση των μέτρων. Μέσα σε ένα διήμερο βελτιώθηκαν, όπως ψιθυρίζουν, τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Είδαν καλυτέρευση και γι αυτό θα αφήσουν το νησί ελεύθερο ξανά, δεν νομίζω να σας πέρασε από το νου ότι το κάνουν για τις αντιδράσεις και τις ακυρώσεις. Αλλωστε, όπως είπε και ο κ. Θεοχάρης στη Βουλή, διαψεύδοντας τους ίδιους του επαγγελματίες της Μυκόνου, δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Προσωπικά ξέρω τρεις παρέες (τρεις!) που ακύρωσαν, αλλά ο υπουργός Τουρισμού ξέρει καλύτερα.

Δύο ολόκληρους μήνες μας είχαν το χειμώνα τα Σαββατοκύριακα με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα αντί για τις 9 το βράδυ για να έρθουν να μας πουν ότι ήταν λάθος. Δύο μήνες τους πήρε να το καταλάβουν και αφού μας τσάκισαν (και ψυχολογικά).

Τώρα σε δύο μέρες είδαν βελτίωση και παίρνουν γρήγορες αποφάσεις.

Οι άνθρωποι είναι αστείοι κι επικίνδυνοι. Και παντελώς άσχετοι.

efsyn.gr

Categories