Διεκόπη, με παρέμβαση Δημάρχου, η δράση ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021. Ματαιώνεται η εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 22/7 με το ίδιο θέμα.

Λίγη ώρα μετά το ξεκίνημα του πρώτου  “στησίματος”, στα Καλύβια, της εικαστικής παρέμβασης “ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021”,  με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου διεκόπησαν οι εργασίες ανάδειξης του θέματος  καθώς ο ίδιος είπε στους επιμελητές του έργου (ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ) πως υπάρχουν αντιδράσεις . Ο ίδιος επίσης, εξέφρασε αμφιβολίες αν το επιλεχθέν θέμα “έδενε” με την γενικότερη κουλτούρα του τόπου και θα έπρεπε το ζήτημα να επανεξεταστεί σε ότι αφορά τον τόπο και το χώρο που θα μπορούσαν να “φιλοξενηθούν”  αυτές οι παρεμβάσεις. Κατόπιν τούτου ήταν μονόδρομος για τους επιμελητές και τον καλλιτέχνη του έργου να προβούν στη διακοπή των εργασιών.

Για το ίδιο ζήτημα είχε προγραμματιστεί ενημερωτική εκπομπή στον “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” της Πέμπτης 22/7, με καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους, που όμως εκ των πραγμάτων ματαιώνεται.

 

Ενα τμήμα της εικαστικής παρέμβασης έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο που κράτησε μόνο λίγα λεπτά της ώρας! (Στη μία πλευρά κάθε μπλούζας ήταν τυπωμένη μία χρονολογία και στην αντίθετη πλευρά μία λέξη-κλειδί που σφράγιζε διαχρονικά ένα γεγονός)

Ενα τμήμα της εικαστικής παρέμβασης έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  “ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ” Νίκος Πουλόπουλος, καθ ύλην αρμόδιος για τον συντονισμό και την ευθύνη των εκδηλώσεων, φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με την παρέμβαση του Δημάρχου καθώς βρέθηκε να είναι εκτεθειμένος απέναντι στους καλλιτέχνες του έργου (Χαραλαμπο Δερμάτη και “ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ”) και προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που ο Δήμαρχος του “μεταβίβασε”

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση που ξεκίνησε από τα Καλύβια αλλά δεν προχώρησε λόγω της παρέμβασης Δημάρχου, είχε προγραμματιστεί να εγκατασταθεί και σε άλλα 5 σημεία του Δήμου μας (Κουβαράς, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Π.Φώκαια) και συμπεριλαμβάνεται στο Επίσημο Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σαρωνικού, ως “Παράλληλη δράση”.

Επιπρόσθετα, η δράση έχει αναγγελθεί με Δελτίο Τύπου στην επίσημη σελίδα του Δήμου Σαρωνικού καθώς και στην επίσημη σελίδα του Facebook στην οποία διαχειριστής είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος σύμφωνα με όσα εκείνος είχε δηλώσει σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το video της …αποκαθήλωσης:

Η εικαστική παρέμβαση στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σαρωνικού

 

Το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου

Το Δελτίο Τύπου στην επίσημη σελίδα facebook του Δ.Σαρωνικού. 

Φωτο από την προετοιμασία της ανάρτησης του έργου και την ολιγόλεπτη παραμονή του πριν την …αποκαθήλωση.

 

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο Δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με την ΠΕΣ Πολύτροπον, παρουσιάζουν από την Τρίτη 20/7 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας μια σύγχρονη οπτική εγκατάσταση του εικαστικού Χαράλαμπου Δερμάτη μέσα από την τελευταία ενότητα έργων του «Lex-icon».
Σε ολόκληρο τον Δήμο Σαρωνικού, από άκρη σε άκρη, παρουσιάζεται ταυτόχρονα για πρώτη φορά ένα εικαστικό έργο σημαντικής αξίας, που θα μας ταξιδέψει στο χωροχρόνο.
Ο Χαράλαμπος Δερμάτης έχει φιλοτεχνήσει το έργο με τίτλο “Dia-Chronicon”(Δια-Χρονικόν), που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει ότι οι ιδέες και οι αξίες της Ελλάδας που ενέπνευσαν τον Αγώνα προς την Ελευθερία, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και στο χώρο και καθώς τα χρόνια «τρέχουν» έτσι κι αυτές «τρέχουν» και μας συναντούν στο σήμερα εμπνέοντας όχι μόνο εμάς, αλλά όλους τους λαούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Και μέσα σε αυτήν την αέναη κίνηση, διαπιστώνουμε ότι, ενώ όλα αλλάζουν, εκσυγχρονίζονται, μεταμορφώνονται, οι βασικές Ελληνικές αξίες, παραμένουν αναλλοίωτες και αποκτούν παγκόσμιο χαρακτήρα. Γιατί ο Ελληνισμός δεν είναι μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Είναι μια ιδέα που ταξιδεύει στο διηνεκές.
Την τοποθέτηση του έργου έχει επιμεληθεί, μαζί με το δημιουργό του, ο Γαβρίλος Μιχάλης.

Categories