Τέσσερις συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα

Από τις 25 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση, οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα με τη συμμετοχή ακροδεξιών και ακραίων στοιχείων της Εκκλησίας και αρκετούς από τους συγκεντρωμένους να μην φορούν μάσκα, μετά την αντίστοιχη διαμαρτυρία της 14ης Ιουλίου.

Χθες, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, «είχαν παραμείνει περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις – προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

»Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων».

efsyn.gr

Categories