Η Συνέντευξη του πρ.Προέδρου του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, Νίκου Πουλόπουλου, στην εκπομπή ΑΝAΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ο Νίκος Πουλόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού με την παράταξη ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, προσκεκλημένος του Μέμου Ξυγκάκη στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ κάνει απολογισμό του έργου του στον ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του με αφορμή την παρέμβαση του Δημάρχου που προκάλεσε την ακύρωση του εικαστικού δρώμενου του Καλλιτέχνη Χαράλαμπου Δερμάτη , ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021

to video της εκπομπής στο youtube

 

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/4587691507916269

 

Χαμήλωσαν οι τόνοι στην υπόθεση παραίτησης του Ν. Πουλόπουλου. Καθόλου διαφωτιστική η συζήτηση στο ΔΣ – video

η Επιστολή της ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ που εστάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ήταν υπεύθυνη της επιμέλειας του έργου.

Καλύβια, 28 Ιουλίου
ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ του Δήμου Σαρωνικού
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ
Αγαπητά μέλη
Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να τοποθετηθούμε απέναντι στα γεγονότα που σχετίζονται με την αποκαθήλωση του έργου «Dia-Chronikon» του εικαστικού Χαράλαμπου Δερμάτη.
Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται για την τέχνη και τον πολιτισμό. Είμαστε όμως πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Πολίτες. Δημότες του Δήμου Σαρωνικού, εδώ και χρόνια. Αναγνωρίζουμε τις
δυσκολίες της εποχής, τις υγειονομικές και οικονομικές δυσκολίες των συνδημοτών μας.

Ως δημότες στηρίζουμε τη σωστή και δίκαιη κατανομή των κονδυλίων, με γνώμονα τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Δεν θα πιέζαμε ποτέ και δεν θα διεκδικούσαμε ποτέ κονδύλια που αντί να δοθούν για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών θα δοθούν σε εμάς. Και δεν το κάναμε.

Το ΝΠΔΔ Αριστόδικος μας προσέγγισε και μας ζήτησε προτάσεις ώστε να εκπροσωπηθεί η σύγχρονη τέχνη στον εορτασμό των 200 ετών. Κατόπιν ενέκρινε το έργο το οποίο θα χρηματοδοτείτο από χορηγίες και κονδύλια ειδικά για την τέχνη και τον πολιτισμό. Τέλος, η ίδια πρότεινε το κόστος κι εμείς προσαρμόσαμε το έργο αναλόγως.
Ως θεσμικός επιμελητής του έργου και της εγκατάστασης, η ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ ΚΟΙΝΣΕΠ σεβάστηκε τις διαδικασίες και τους κανόνες. Ως πολίτης του Δήμου Σαρωνικού, σεβάστηκε την κατανομή των κονδυλίων. Και είναι σαφές ότι προχωρήσαμε μόνον κατόπιν εγκρίσεων, εφ’ όσον ο ίδιος ο Δήμος δημοσιοποίησε το έργο μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα και στον ιστοχώρο
«Παράκτιος».

Επομένως, για μας, πέρα από τα δυσάρεστα συναισθήματα, την απογοήτευση ή τη δυσκολία, πέρα από το γεγονός ότι ήδη έχουν δουλέψει αρκετοί άνθρωποι για αυτό το έργο, υπάρχουν δυο
ακόμα ζητήματα:

Πρώτον: εάν το εγκεκριμένο ποσό δεν δοθεί για το έργο και μπορεί όντως να δοθεί για να καλυφθούν καίριες ανάγκες, υγειονομικές και οικονομικές, των συμπολιτών μας και του Δήμου, θα έπρεπε εξ αρχής να έχει γίνει σωστή κατανομή κονδυλίων.

Δεύτερον: όταν μια απόφαση του Δήμου έχει ληφθεί εδώ και μήνες, έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, έχει εγκριθεί, έχει ανακοινωθεί στα κοινωνικά μέσα και στον ιστοχώρο Παράκτιος και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν θα έπρεπε να ανακοινώνεται μονομερώς και μάλιστα με επιχείρημα την πλημμελή ενημέρωση των αρχών του Δήμου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορεί στο μέλλον ο Δήμος να ακυρώνει μονομερώς οποιαδήποτε συμφωνία με εργαζόμενους ή εργολάβους, χωρίς συνέπειες. Αν, δηλαδή, το έργο μας ήταν ένας τοίχος, μια σύμβαση εργασίας, ένα συμβόλαιο μίσθωσης, θα μπορούσε ο Δήμος να το ανακαλέσει μετά από μήνες δουλειάς που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και να διαθέσει αλλού τα χρήματα? Αυτό δεν είναι σωστό για κανέναν, δημότη ή μη, που σκοπεύει στο μέλλον να συνεργαστεί με τον Δήμο Σαρωνικού.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευκαιρία που μας δόθηκε και τη λύπη μας που αυτή η ευκαιρία πλήττεται τόσο άδικα για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία και την ποιότητα της δουλειάς μας.

Για τους παραπάνω λόγους και με το αίσθημα ευθύνης ,εντιμότητας, ηθικής,ποιότητας που μας χαρακτηρίζει τόσα χρόνια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα
μουσεία του κόσμου ,με αναθέσεις και διαγωνισμούς με το υπουργείο Πολιτισμού,Πρεσβείες, Δήμο Αθηναίων, και πολλούς άλλους πολιτιστικους φορείς, σας ανακοινώνουμε μετά λύπης μας ότι :
Με τις παρούσες συνθήκες και κατόπιν συνεννόησης με τον καλλιτέχνη-συνεργάτη μας δεν θα υλοποιηθεί το έργο (Dia Chronikon )

ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ
ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ ΚΟΙΝΣΕΠ
ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΣΑΡΗ ΓΕΩΡΓΊΑ

 

Η Επιστολή του Καλλιτέχνη Χαράλαμπου Δερμάτη που εστάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένει απαντήσεις 

 

https://designrr.page/?id=112705&token=582807688&type=FP&h=8904

Προηγήθηκαν οι επιστολές Παραίτησης του Προέδρου του ΝΠΔΔ Νίκου Πουλόπουλου 

και της Τίνας Κατσούλη Συντονίστρια της Επιτροπής 1821-2021


Η Δήλωση Φιλίππου στις 26/7, τρεις ημέρες μετά την δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πουλόπουλου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ για τη σύγχρονη οπτική εγκατάσταση «Dia – Chronicon».


η επιστολή παραίτησης που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ (23/7/21)

Νίκος Πουλόπουλος: Επιστολή παραίτησης από τον ‘ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ’. Καταγγέλει Φιλίππου για την εξωθεσμική του παρέμβαση. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

Διεκόπη, με παρέμβαση Δημάρχου, η δράση ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021. Ματαιώνεται η εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 22/7 με το ίδιο θέμα.

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/4587691507916269

Categories