Γ. Γκιόκας: Απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά (VIDEO)

Τη λήψη μέτρων για να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικά επεξεργασμένο σχέδιο διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, καθώς και των άλλων εθνικών πάρκων και δρυμών της χώρας απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Παρουσιάζοντας την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Πάρκο Σχινιά, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, που αποτελεί ταυτόχρονα μια από τις ελάχιστες παραλίες, που είναι ελεύθερα προσβάσιμες στον λαό της Αττικής, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνονται οι απαραίτητες δασοκομικές και διαχειριστικές εργασίες, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη προστασίας και οικολογικής του ανόρθωσης, ούτε λειτούργησε ποτέ το υπάρχον δίκτυο δασοπυρόσβεσης. Επιπλέον ο υδροβιότοπος και το δάσος έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και της γης, υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης υπηρεσιών και υποδομών που σχετίζονται με την προστασία τέτοιων οικοσυστημάτων.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε την εγκατάλειψη του πάρκου, την οποία απέδωσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στους αρμόδιους φορείς. Απέρριψε την κριτική του ΚΚΕ περί «μη λήψης μέτρων», ισχυριζόμενος πως η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ «επιτέλους» παρεμβαίνει στον χώρο και προχωρά στα απαραίτητα έργα, λέγοντας μάλιστα ότι η ΓΓΠΠ αναλαμβάνει ευθύνες που δεν της αναλογούν.

 

 

Categories