Χανιά: Συνελήφθη 66χρονος για βιασμό παιδιού με νοητική υστέρηση

Στη σύλληψη ενός 66χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά, με την κατηγορία του βιασμού παιδιού με νοητική υστέρηση. Συνελήφθη και ο πατέρας του παιδιού για κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή βία.

Την υπόθεση έφερε στο φως η ΕΡΤ Χανίων όταν αποκαλύφθηκε υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση ενός 18χρονου (σήμερα) παιδιού με νοητική υστέρηση. Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία Χανίων, αποκαλύφθηκε ότι ο 66χρονος είχε βιάσει τον 18χρονο όταν ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όταν και έγινε καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το αγόρι. Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα που έγινε, αλλά και όσα εξομολογήθηκε το παιδί, ο πατέρας του το έδερνε και το κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα ενώ το τελευταίο διάστημα και μετά την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, τοποθετήθηκε ένα κρεβάτι σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να κοιμάται το παιδί.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 18χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από έναν 66χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε ενώ εξομολογήθηκε ότι ο 66χρονος τον απειλούσε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, το αγόρι εξετάστηκε από ιατροδικαστή με τα ευρήματα να επιβεβαιώνουν την καταγγελία.

Τόσο ο 66χρονος όσο και ο πατέρας του 18χρονου (ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή βία), οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

efsyn.gr

Categories