Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Σαρωνικού για το ζήτημα της παραίτησης Πουλόπουλου

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Προς τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΣ του ΝΠΔΔ Αριστόδικου.

κ. Πρόεδρε

το ΝΠΔΔ Αριστόδικος διοικείται με βάση τη νομοθεσία από το 15μελές ΔΣ του. Επομένως η θέση του κ. Φιλίππου ως Δημάρχου δεν του δίνει κανένα θεσμικό δικαίωμα να ακυρώνει αποφάσεις του ΔΣ όποια δικαιολογία και αν ο ίδιος προβάλει. Αντίθετα αυτή η πρακτική δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο όσον αφορά την τήρηση και τον σεβασμό των αποφάσεων που παίρνονται με δημοκρατικές διαδικασίες, από οποιονδήποτε στο μέλλον θεωρεί ότι έχει τέτοιο δικαίωμα.

Αντίστοιχες ευθύνες παράκαμψης του ΔΣ βαρύνουν και τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΔΣ κ. Πουλόπουλο, καθώς θεώρησε σκόπιμο να δημοσιεύσει την επιστολή παραίτησής του, χωρίς προηγουμένως να συγκαλέσει το ΔΣ ώστε να ενημερώσει τα μέλη του για το συμβάν, αφήνοντάς τα έτσι εκτεθειμένα σε διάφορα σχόλια. Πόσο μάλλον όταν στην δημόσια δήλωση του Δημάρχου γίνεται αναφορά στο ποσό των 15.000 ευρώ ως κόστος της επίμαχης εκδήλωσης, ποσό για το οποίο κανένα από τα μέλη του ΔΣ δεν είχε γνώση.

Επιπλέον θεωρούμε ακόμα μια απαξίωση του ΔΣ, την θέση που διατυπώσατε τόσο εσείς όσο και ο Δήμαρχος ότι το θέμα θα συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο κι όχι πρώτα στο ΔΣ του ΝΠΔΔ.

Επειδή το ΔΣ και μόνο αυτό αποτελεί το όργανο διοίκησης του ΝΠΔΔ και αποτελείται από ανθρώπους με πολιτικό κριτήριο, θέσεις και απόψεις, απαιτούμε να προκριθεί ως πρώτο θέμα της συνεδρίασης της Παρασκευής 30/07/21 η πλήρης, έγκυρη ενημέρωση και συζήτηση για το ζήτημα που προέκυψε ώστε να πάρουν θέση όλα τα μέλη του ΔΣ που με τόσο προσβλητικό τρόπο αντιμετωπίζονται.

Τα μέλη που εκπροσωπούν τη Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ
Τάνια Γαλανοπούλου
Σοφία Αμοιρίδου

 

Categories