Κορωνοϊός: «Κοκκίνισε» η Ελλάδα-Δείτε τους χάρτες του ECDC

Ανοδική είναι η πορεία των κρουσμάτων στη χώρας όπως προκύπτει από τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, αλλά και από τους χάρτες που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στο πορτοκαλί στον χάρτη- σύνθετο δείκτη, που περιλαμβάνει στοιχεία για τεστ, θετικότητα και κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, στον χάρτη αυτό παρουσιάζονται να βρίσκονται στο κόκκινο η Κρήτη και αρκετά νησιά του Αιγαίου, με το υπόλοιπο μέρος να βρίσκεται είτε στο πορτοκαλί είτε στο κίτρινο.

Πορτοκαλί είναι κάποια νησιά του νοτίου Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Αττική, η δυτική Ελλάδα, το σύνολο της Πελοποννήσου και η κεντρική Μακεδονία. Στο κίτρινο είναι η στερεά Ελλάδα, μέρος της Μακεδονίας και νησιά του βορείου Αιγαίου. Καμία περιοχή δεν είναι πράσινη.

Στον χάρτη θετικότητα η χώρα μας εμφανίζεται να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της στο κίτρινο. Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο πράσινο είναι η Ήπειρος, η Θράκη και μέρος της Μακεδονίας.

aftodioikisi.gr

Categories