Ο δήμος Σαρωνικού συμμετέχει ενεργά στο The Green City, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με επιβράβευση πολιτών

«Συμμετέχω – Ανακυκλώνω – Κερδίζω»:

Ο δήμος Σαρωνικού συμμετέχει ενεργά στο “The Green City”, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με επιβράβευση των πολιτών από την Περιφέρεια Αττικής
Ο δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων, που στοχεύει στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Σαρωνικού με επικεφαλής τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και συντονιστή τον αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλη Μπούτση, λαμβάνει μέρος στο “The Green City”, δηλαδή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης διαχωρισμένων υλικών με επιβράβευση των πολιτών. Μέσω του προγράμματος και με κεντρικό μήνυμα «Συμμετέχω – Ανακυκλώνω – Κερδίζω», οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών σε ένα από τα «Πράσινα Σημεία» που θα βρίσκονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη για όλο τον Αύγουστο σε γειτονιές του δήμου Σαρωνικού και να επιβραβεύονται γι αυτό.

Στα Κινητά «Πράσινα Σημεία» οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά όπως:
Χαρτί/χαρτόνι
Πλαστικά
Μεταλλικά αντικείμενα
Αλουμίνιο
Γυαλί
Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός εξοπλισμός
Βρώσιμα έλαια και λίπη
Ρούχα/υφάσματα

Όσοι συμμετέχουν στη δράση θα επιβραβεύονται μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών και τη χρήση της Green City Card με την οποία θα συλλέγουν πόντους ανάλογα με τον τύπο και το βάρος του κάθε υλικού που θα προσκομίζουν αφού θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε κινητό «πράσινο σημείο».
Οι πόντοι θα εξαργυρώνονται σε συμβεβλημένες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις, που θα παρέχουν προσφορές κι εκπτώσεις στους πολίτες ώστε να έχουν άμεσο όφελος και κίνητρο να συμμετάσχουν σε αυτό.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τις περιοχές και τις ώρες που θα παραμένουν σταθμευμένα τα Κινητά Πράσινα Σημεία κατά την 1η εβδομάδα του Αυγούστου. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα.

Δευτέρα 2/8 Δημαρχείο – οδός Ρήγα Φεραίου 09:30 – 12:00
Αλυκές Αναβύσσου (στον χώρο των δημοτικών καντινών) 12:30 – 14:25
Πλατεία Σαρωνίδας 14:45 – 15:40
Τετάρτη 4/8 Στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Σουνίου και της Λεωφόρου Καλυβίων, Λαγονήσι 09:30 – 12:00
Πλατεία Π. Φώκαιας
12:30 – 14:25
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Κουβαράς 14:45 – 15:40

Από το Γραφείο Τύπου

 

Categories