Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη

Συναγερμός για νέα πυρκαγιά στην Αττική, καθώς το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, με τους καπνούς που υψώνονται να είναι πολύ πυκνοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.


Το μέτωπο δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Νωρίτερα, τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) τέθηκαν εκτός κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία.

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος)

efsyn.gr

Categories