Π.Φιλίππου σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Αυγούστου – Δελτίο Τύπου

Άμεση απάντηση του Δημάρχου Π Φιλίππου στην ανακοίνωση περί μη συμμετοχής της παράταξης Σαρωνικός αύριο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Αυγούστου με αιχμές εναντίον Σωφρόνη. Καλεί  όλα τα μέλη του ΔΣ να συμμετάσχουν στην Τηλεδιάσκεψη κανονικά.

Το ΔΤ του Π.Φιλίππου:

Την περίοδο αυτή με τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τη χώρα μας λόγω του καύσωνα και των καταστροφικών του συνεπειών που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, επιβάλλεται τόσο ο δήμος όσο και το δημοτικό συμβούλιο να είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που δημιουργούνται για την περιοχή μας και τους κατοίκους του δήμου μας.

Ειδικά δε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Αυγούστου, είχε ανακοινωθεί στα μέλη του τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και όλοι οι σύμβουλοι γνώριζαν για την πραγματοποίηση αυτής της συνεδρίασης τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Επισημαίνουμε επίσης ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας μέχρι και σήμερα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να μετέχουν από όπου και αν βρίσκονται ακόμα και αν απουσιάζουν σε διακοπές. Όταν μάλιστα προκύπτουν τεχνικά θέματα ή προβλήματα συνδεσιμότητας, τα επιλύουμε πάντα με τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση.

Τα σοβαρά θέματα επιβάλλεται να συζητούνται και να αναδεικνύονται άμεσα για να δίνονται λύσεις και όχι να αναβάλλονται. Ειδικά το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης (ΑΔΜΚΕΣ) και κατ’ επέκταση της διαχείρισης των παραλιών και της εκμετάλλευσης των καντινών είναι την περίοδο αυτή στην επικαιρότητα, έχει άμεση προτεραιότητα και δεν επιδέχεται αναβολής.

Τονίζουμε ότι πρώτη φορά διατυπώνεται αίτημα για αναβολή ενός θέματος λόγω της σοβαρότητάς του, ενώ λογικά θα έπρεπε να υπάρχει αίτημα να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν κατανοούμε λοιπόν το αίτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σωφρόνη για αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος ούτε πώς μπαίνει «κάτω από το χαλί» όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή που η δημοτική αρχή το αναδεικνύει και το φέρνει προς συζήτηση σε μια συνεδρίαση που μέσω της τηλεδιάσκεψης όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και να διατυπώσουν την άποψή τους επί αυτού.

Καλούμε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση και να καταθέσουν τις απόψεις τους και όχι να περιχαρακώνονται πίσω από φθηνές δικαιολογίες και ψευδοδιλήμματα.

Μήπως ο κ. Σωφρόνης δεν επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα της ΑΔΜΚΕΣ επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρατεθούν, θα αναδειχθούν οι τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης κατά τη διάρκεια της θητείας του; Ή μήπως επειδή ο ίδιος λείπει σε διακοπές όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στα προφίλ που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να προγραμματίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα διακοπών του κ. Σωφρόνη; Ή μήπως ο δήμος θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί επειδή απουσιάζει ο κ. Σωφρόνης;

Από το Γραφείο Τύπου

Η ανακοίνωση Σωφρόνη που προκάλεσε την απάντηση Φιλίππου.

Γ.Σωφρόνης: ‘Απέχουμε από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο’. Δελτίο Τύπου

 

Categories