Συνάντηση στελεχών ΜεΡΑ25 με εκπροσώπους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, συνοδευόμενη από τον Γιάννη Αναστασόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνο των οργανώσεων Ανατολικής Αττικής του Μέρα25 και τον Αργύρη Αργυρόπουλο μέλος της ΟΒ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης του ΜέΡΑ25, συναντήθηκαν στις 3/8/2021 με τους Αντιδημάρχους του Δήμου 3Β, Νίκο Βάση και Δημήτρη Γεωργάκο, την Διευθύντρια Πολεοδομίας Γιούλη Ηλιοπούλου και την τοπογράφο του Δήμου Κυριακή Κεχαγιά. Η βουλευτής και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και συγκεκριμένα:

1. Το ζήτημα της διαμάχης Δήμου και Εκκλησίας σχετικά με τα αδόμητα και πολεοδομικά αρρύθμιστα οικόπεδα της Βουλιαγμένης για τα οποία η Εκκλησία έχει προχωρήσει μονομερώς σε διαδικασία δημοπράτησης για «αξιοποίηση»- ανοικοδόμηση, καταστρέφοντας έτσι έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου της περιοχής και επιβαρύνοντας δυσβάσταχτα την πόλη.

2. Το ζήτημα της επέκτασης της μαρίνας από πλευράς επενδυτών του Αστέρα ώστε να αποκτήσει δυνατότητα υποδοχής πολύ μεγάλων γιώτ, κάτι που θα επιβαρύνει οικολογικά το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής αλλοιώνοντας και τον χαρακτήρα της.

3. Το ζήτημα της κοπής 500 δέντρων από τους επενδυτές του Four Seasons για λόγους ανέγερσης κατοικιών.

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αφού άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους του Δήμου, δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει την εξέλιξη των ζητημάτων που τους απασχολούν και η βουλευτής Μαρία Απατζίδη δεσμεύτηκε να αναδείξει μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων τα τεράστιας οικολογικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.

 

 

Categories