Φλέγονται Εύβοια και Ηλεία – πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές • Πύρινη κόλαση στην Εύβοια, τεράστιο το πύρινο μέτωπο •Βελτίωση στην Αττική • Συνεχής ενημέρωση.

Δραματικές ώρες στην Εύβοια. Στις φλόγες οι Ροβιές, με τη φωτιά να σταματά στη θάλασσα και τους κατοίκους να απομακρύνονται με πλοία του Λιμενικού. Δεκάδες εκκενώσεις οικισμών και πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους καμένα.

Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία, όπου καίγονται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί.
Πυρκαγιές σε Κιλκίς και Χαλκιδική. Νέο μέτωπο στη Μεσσηνία. Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο.

19:06
Πυρκαγιά από την Αλβανία πέρασε στη Θεσπρωτία
Σε ελληνικό έδαφος, στις ακριτικές περιοχές Λημέρι και Άγιος Νικόλαος Φιλιατών, πέρασε η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Αλβανία κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή των συνόρων, έχουν σπεύσει πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα. Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί.

18:56
Τρία τα κύρια μέτωπα στην Εύβοια
Σε τρία βασικά μέτωπα εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια. Ένα μέτωπο έφτασε μέχρι τις Ροβιές, όπου οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τον οικισμό με πλωτά μέσα.

EUROKINISSI
Ένα δεύτερο μέτωπο κατευθύνεται προς τα χωριά του όμορου δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Το τρίτο μέτωπο κινήθηκε προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, το οποίο πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι μοναχοί.

18:47
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε περιοχές της Ηλείας
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές στην Ηλεία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

18:43
Χρήσιμα τηλέφωνα για την πυρκαγιά στην Εύβοια

18:37
Δήμαρχος Πύργου: Δύσκολη η κατάσταση, πολλά τα μέτωπα
Σε κίνδυνο βρίσκονται το Πελόπιο και η Καστανιά δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ  

efsyn.gr

Categories