Ανυπολόγιστη καταστροφή, μαίνονται τα μέτωπα

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους στις φλεγόμενες περιοχές • Νέες εκκενώσεις οικισμών στην Αττική • Συνεχής ενημέρωση

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη μέρα η πορεία των πυρκαγιών με τους πολίτες να ζουν εφιαλτικές ώρες
Πολλές εκκενώσεις οικισμών και εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια, καλλιέργειες και δάση
Μαίνονται τα μέτωπα σε ΒΑ Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Αρκαδία, Φθιώτιδα και Γρεβενά
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για έλλειψη σχεδίου μετά τις ολιγωρίες και καθυστερήσεις τις προηγούμενες μέρες
09:36
  Έβρεξε για μία ώρα στην κεντρική Εύβοια

«Δώρο Θεού» χαρακτήρισε η πρόεδρος της κοινότητας Σέτας, Βαγγελιώ Αργύρη, τη βροχή που έπεσε για μία περίπου ώρα στη κεντρική Εύβοια. «Μας έκανε δώρο ο Θεός. Έβρεξε για περίπου μία ώρα. Μια σιγανή ποτιστική βροχή. Να βραχούν λίγο τα χορτάρια. Μήπως και γλιτώσουμε από την φωτιά, την κόλαση. Δυστυχώς κάηκε η Ελλάδα μας. Η Εύβοια μας η όμορφη. Ας ελπίσουμε εμείς μήπως την γλιτώσουμε», είπε στην ΕΡΤ.

09:09
«Μας αφήσατε μόνους!»

Καθώς η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική επέλασή της χωρίς να βρίσκει αποτελεσματικά εμπόδια και η κραυγή που εκπέμπουν οι πυρόπληκτοι της Αττικής, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου είναι «μας αφήσατε μόνους!», για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μονόδρομος η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της νέας τραγωδίας και η απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών για το φιάσκο στη διαχείριση.

08:50
Αύξηση επιβλαβών μικροσωματιδίων στην Αττική

Aύξηση των επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα) καταγράφεται σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα Βόρεια και Ανατολικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), που καλεί τους κατοίκους «να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών τους και αν πρέπει να εξέλθουν, να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
08:38
Τα τρία μέτωπα στην Βορειονατολική Αττική  Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ  

efsyn.gr

Categories