ΜέΡΑ25: Μητσοτάκης Α.Ε. και επιτελικό κράτος συνεχίζουν το σχέδιο για το μεγάλο πλιάτσικο

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το ΜέΡΑ25 κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους πυρόπληκτους.

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για de facto παράδοση των δασών στην ολιγαρχία, για δήθεν μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους, για «ψίχουλα», καθώς και για το «σούπερ επικοινωνιακό αποκλειστικά τερτίπι, της επιτροπής ανασυγκρότησης».

Τονίζει επίσης πως συνεχίζεται «το σχέδιο για το μεγάλο πλιάτσικο, τη μεγάλη λεηλασία της κοινωνίας», από τον «πρωθυπουργό της Επικοινωνίας, τη Μητσοτάκης Α.Ε. και το “άριστο” επιτελικό τους κράτος», πάνω στα αποκαΐδια και τις στάχτες.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25
«Δάση προς υιοθεσία σε Ανώνυμες Εταιρείες το δήθεν σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών από την Μητσοτάκης Α.Ε»

Ιδιώτες ανάδοχοι αναδάσωσης κατόπιν σχεδίου τους, που θα εγκρίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε πριν λίγο, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός. Αυτό φαίνεται πως είναι το κόλπο της Μητσοτάκης Α.Ε. για την de facto παράδοση των δασών στην ολιγαρχία, μέσω των «ευαγών ιδρυμάτων» τους – βλ. πλυντήρια της φήμης τους – τα οποία ιδρύματα με «ευαισθησία» και δραματοποιημένα ρεπορτάζ από τα κανάλια τους, θα γίνουν ανάδοχοι των δασών μας.

Το μοντέλο του Λόφου Στρέφη που προωθεί ο πρωθυπουργικός ανιψιός στο Δήμο της Αθήνας, προωθεί δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης για τα Δάση μας, με τις Δασικές Υπηρεσίες να μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εντέλει αυτό -η Κυβέρνηση δηλαδή- θα εγκρίνει τα σχέδια των «Ανάδοχων Αναδάσωσης», οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικά ακόμα και Ανώνυμες Εταιρείες!

Πέρα όμως από την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των δασών που προωθεί η Κυβέρνηση με την «ευκαιρία» των καταστροφικών πυρκαγιών, ανακοινώθηκαν και ορισμένα δήθεν μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους που αφορούν τις κλασικές πια αναστολές και αναβολές πληρωμών στις ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεια, μερικά ψίχουλα για ενισχύσεις και στεγαστική συνδρομή που απέχουν πολύ από την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και φυσικά το σούπερ επικοινωνιακό αποκλειστικά τερτίπι, της επιτροπής ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον Σταύρο Μπενο, που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξέρει από καταστροφές και ανασυγκρότηση!

Ο Πρωθυπουργός της Επικοινωνίας, η Μητσοτάκης Α.Ε. και το «άριστο» επιτελικό τους κράτος συνεχίζουν ακόμα και τώρα, αλλά και με αυτές τις συνθήκες το σχέδιο για το μεγάλο πλιάτσικο, την μεγάλη λεηλασία της κοινωνίας, μη διστάζοντας αυτό να το εντείνουν πάνω στα αποκαΐδια και τις στάχτες της πύρινης καταστροφής.

efsyn.gr

Categories