Εσωτερική αναδιάταξη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Καραμπόλες» με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνθεση της κυβέρνησης συντελούνται οι εξής αλλαγές:

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.
Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της παραμένει η αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.
Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γεώργιου Στύλιου.
► Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίνι ανασχηματισμό του… Μαξίμου με τον Άκη Σκέρτσο να παίρνει προαγωγή ως υπουργός Επικρατείας και να αποτελεί πλέον δίδυμο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη (επίσης κατέχει θέση υπουργού Επικρατρείας).

Η άλλη προσθήκη που έχει τη σημασία της είναι η κάλυψη της «ορφανής» θέσης του Χρήστου Ταραντίλη (κυβερνητικός εκπρόσωπος) από τον Γιάννη Οικονόμου.

efsyn.gr

Categories