«Δεν επιστράτευσαν τους 2.500 εθελοντές πυροσβέστες στα καταστροφικά μέτωπα»(video)

Με δική τους πρωτοβουλία επάνδρωσαν εθελοντές πυροσβέστες τους σταθμούς που υπηρετούν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών, που έπληξαν Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Τσιουγκρής, κατήγγειλε μιλώντας στην ΣΚΑΪ ότι δεν υπήρξε κινητοποίηση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για τους 2.500 εθελοντές πυροσβέστες της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν συνάδελφοί του από τη Θεσσαλονίκη, πιστoποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες με εξοπλισμό και εμπειρία, που ζήτησαν να κάνουν αλλαγές στα πληρώματα αλλά αξιωματικός από το Ενιαίο Πυροσβεστικό Κέντρο Επιχειρήσεων τους αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν προβλέπεται».

«Αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές και δεν προβλέπεται να μετακινηθούν εθελοντές πυροσβέστες στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά έρχονται εθελοντές πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη να βοηθήσουν, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα, που πρέπει να το συζητήσουμε κάποια στιγμή.

Γιατί αρνούνται διαχρονικά να το συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό» τονίζει ο Τσιουγκρής.

«Φυσικά (σ.σ.) οι κάτοικοι βοήθησαν. Απλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς, οι εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος, δεν βοηθήσαμε όσο θα έπρεπε» σημειώνει ως εκ τούτου ο ίδιος. «Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αντιμετωπίσουν τις μεγα-πυρκαγιές, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε» αναφέρει.

efsyn.gr

Categories