Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κάζα – Εκκενώνονται τα Βίλια – Απειλούνται σπίτια (Συνεχής ενημέρωση)

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κάζα, κοντά στα Βίλια Αττικής. Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η κατεύθυνση της οποίας είναι προς τα Βίλια. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε για τα Βίλια και τον οικισμό Προφήτη Ηλία.

14:01 Φωτιά και στη Λούτσα

13:49 Βοηθάει η κατεύθυνση του ανέμου, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης

Αισιόδοξος πως η φωτιά θα μπορέσει να οριοθετηθεί «αν η κατεύθυνση του ανέμου δεν αλλάξει» εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης. «Η φωτιά κινείται προς τα καμένα» ανέφερε.

13:42 Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ενώ από αέρος συνδράμουν 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Berriev-200.

13:31 Πρόκειται για νέα εστία και «δύσκολη» όπως τη χαρακτήρισε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. «Είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Καίει σε δυο μέτωπα. Τα ελικόπτερα μπορούν και επιχειρούν. Τα Canadair όχι» ανέφερε.

13:23 Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τουλάχιστον 2,5 με 3 χιλιόμετρα τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος

13:05 Προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία

12:32 Διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας, από το ύψος του κόμβου των Βιλίων

12:05 Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα στα Βίλια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για νέα φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα στα Βίλια με κατεύθυνση προς τον οικισμό του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ενώ από αέρος συνδράμουν 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Berriev-200.

Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η φωτιά κινείται απειλητικά και έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τουλάχιστον 2,5 με 3 χιλιόμετρα
Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 2,5 με 3 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος και ότι το πρόβλημα είναι οι ισχυροί άνεμοι.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται» τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος.

Διακοπή της κυκλοφορίας
Σε διακοπή κυκλοφορίας προχώρησε η Τροχαία εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Βίλια.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας, από το ύψος του κόμβου των Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα.

documentonews.gr

Categories