Παραδόθηκαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το μεσημέρι της Δευτέρας παραδόθηκαν στις αρχές οι επτά δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους στην άγρια ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στις 11 Αυγούστου.

Οι επτά φερόμενοι ως δράστες παραδόθηκαν στις αρχές του Αγίου Νικολάου και οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Νεαπόλεως ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αρχικά εντάλματα σύλληψης τα οποία όμως στη συνέχεια ακυρώθηκαν για να εκδοθούν άλλα στη συνέχεια. Ωστόσο, αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λασιθίου σχετικά με την νέα ένσταση ακυρότητας των ενταλμάτων που έχουν κάνει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Σημειώνεται ότι στην επίθεση κατά των μεταναστών χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και μαχαίρια ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός από όπλο, ενώ οι δράστες έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα από τους μετανάστες. Θύματα της επίθεσης ήταν συνολικά 15 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με βαριά τραύματα ενώ δύο από αυτούς παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση.

efsyn.gr

Categories