Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια στον Προφήτη Ηλία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (Photos)

Άλλη μία δραματική ημέρα για τους κατοίκους των Βιλίων αλλά και των γύρω οικισμών, μετά το ξέσπασμα της νέας μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Κάζα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας καταστροφή σε τέσσερα σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας.

Το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα την Τρίτη σύμφωνα με την Πυροσβεστική και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είναι σε ύφεση. Από το πρωί της Τρίτης επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ

Σημειώνεται ότι γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέραςεστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού των Βιλίων αλλά και του οικισμού του Προφήτη Ηλία.

Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν τη Δευτέρα περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.


Η εικόνα της νέας πυρκαγιάς στα Βίλια / 19:00 zoom.earth

Ορατή από το διάστημα η φωτιά

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα την οποία δημοσιεύει το meteo.gr, διακρίνονται με κόκκινο χρώμα οι ενεργές εστίες, με καφέ οι καμένες εκτάσεις της προηγούμενης πυρκαγιάς και με πράσινο χρώμα οι υπόλοιπες περιοχές, ενώ διακρίνεται και ο καπνός που εκτείνεται μέχρι τον Σαρωνικό Κόλπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεως, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

– Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Αγιο Γεώργιο (προς Θήβα).

– Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

– Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων-Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

– Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

– Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

πηγή: documentonews.gr

Categories