Δήλωση δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτελούν το επιστέγασμα μίας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους. Όσοι είδαν τις τελευταίες ημέρες το όνομα τους στη λίστα των εισακτέων στα ανώτατα ιδρύματα της προτίμησής τους, αισθάνονται δικαιωμένοι για τους κόπους και τις θυσίες τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή τους την επιτυχία.

Η εισαγωγή στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις σχολές που επέλεξαν, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης και για νέες, ουσιαστικές εμπειρίες στην ζωή.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τα παιδιά που δεν είδαν το όνομα τους στους επιτυχόντες των πανελληνίων. Τους συγχαίρω για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους λέω ότι είχαν να αναμετρηθούν με ένα σύστημα άδικο, με ένα σύστημα που στέλνει τα παιδιά μας για σπουδές στο εξωτερικό ή στην εγχώρια ιδιωτική εκπαίδευση.

Η πολιτική αναλγησία της κυβέρνησης περιόρισε κατά 40.000 τον αριθμό των εισακτέων μαθητών στα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σχολές ΑΕΙ με μηδενικούς επιτυχόντες και πάρα πολλές με ελάχιστους επιτυχόντες, γεγονός που θα επιφέρει, σύμφωνα με την ακραία πολιτική της κυβέρνησης, σε λίγα χρόνια το κλείσιμο δημόσιων σχολών-τμημάτων ακόμη και πανεπιστημίων κυρίως στην επαρχία, πάλι προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση και την γνώση είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων Πολιτών. Καλούμε την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως να μεριμνήσουν ώστε κανένα Πανεπιστημιακό Τμήμα να μη στερηθεί τους πρωτοετείς φοιτητές και κανένας νέος να μην παροπλιστεί με την ιδέα ότι είναι ανάξιος να τύχει τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Από το Γραφείο Τύπου

Categories