Θα καταρρεύσει η κοινωνία: Αυξήσεις «φωτιά» έως και 50% στα τιμολόγια ρεύματος(video-πίνακας)

Αυξήσεις «φωτιά» έως και 50% στα τιμολόγια ρεύματος φέρνει το άλμα τιμών που καταγράφεται στην χονδρική αγορά ολόκληρης της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εάν τελικά αποτυπωθούν στη λιανική αυτές οι αυξήσεις, θα μιλάμε για τιμές ρεκόρ 100 ευρώ ανά μεγαβατόρα.

Οι αιτίες της αύξησης
Μεγάλη ζήτηση λόγω καύσωνα.

Το χρηματιστήριο των ρύπων, όποιος μολύνει θα πληρώνει παραπάνω.

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, με αυτή να θεωρείται η βασικότερη αιτία (στα 45 ευρώ από τα 28, ανέβηκε η τιμή της μεγαβατόρας).

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση με αυτές τις αυξήσεις, ούτε οικονομία και προφανώς δεν θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα να κυκλοφορούμε με κεριά και λυχνάρια.

Οι αυξήσεις αυτές είναι παράλογες. Όποια κυβέρνηση δεν τις τιθασεύσει θα ανατραπεί.

Να επιστρέψουμε ΑΜΕΣΑ στον λιγνίτη. Έχουμε άφθονο λιγνίτη για να παράγουμε όσο ρεύμα θέλουμε.

Δεν θα καταστρέψουμε τον λαό μας και την οικονομία μας.

Διαβάστε ακόμα: Στα ύψη η τιμή πώλησης του ψωμιού – Ευθύνεται «η ληστεία» στους λογαριασμούς ρεύματος
Δείτε εδώ τι συμβαίνει:

Η Ελλάδα βρέθηκε σήμερα και πάλι πρώτη, στη θέση της πιο ακριβής χώρας στην Ευρώπη με βάση τις τιμές εκκαθάρισης αγοράς που ορίζονται σε κάθε χώρα από τα κατά τόπους Χρηματιστήρια Ενέργειας. Στην Ελλάδα η τιμή αυτή είναι κατά μέσον όρο σήμερα 130,64 ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 23% σε σχέση με χθες. Μάλιστα, στις 9 το βράδυ θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της που θα είναι 164,02 ευρώ.

Οπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα που ετοιμάζει ο διεθνής ιστότοπος energylive, η τιμή αυτή είναι ψηλότερη από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Λίγο χαμηλότερα βρίσκονται οι χώρες της Ιβηρικής, ακολουθούν Ιταλία και Βαλκάνια ενώ οι πιο βόρειες χώρες είναι οι φτηνότερες.

πηγές: efsyn.gr

tribune.gr

Categories