Συνέντευξη δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στην εκπομπή “ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” για το ξωκλήσι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στην Π. Φώκαια.

Συνέντευξη δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στην εκπομπή “ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”.
Η άγνωστη ιστορία πίσω από τις τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά στο ξωκλήσι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στην Π. Φώκαια.

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού και αρχαιολόγος, Πέτρος Φιλίππου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σκάλκο.
Ο κος. Φιλίππου αυτή τη φορά δεν μίλησε για πολιτική και αυτοδιοίκηση αλλά για πολιτισμό, τέχνη και ζωγραφική. Στην εκπομπή αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από τις τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς στο ξωκλήσι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, δημιουργώντας ένα πραγματικό έργο τέχνης στην ακροθαλασσιά της Παλαιάς Φώκαιας.
«Το εκκλησάκι αυτό είναι μια προσευχή που πάντα χρωστούσα. Όταν σταθείς εκεί θα αισθανθείς την επαφή του Θεού καθώς φυσούν οι άνεμοι», συνήθιζε να λέει ο καλλιτέχνης για το δημιούργημά του που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Ακούστε την ενδιαφέρουσα ιστορία από τον δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποσειδών», Δ. Χελιώτη στο παρακάτω λινκ.

Από το Γραφείο Τύπου

Categories