Δήλωση του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Δήλωση του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη απευθύνοντας το εξής μήνυμα:

Ο κορυφαίος μας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, πέρασε σήμερα στη σφαίρα της αθανασίας αφήνοντας πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη το μεγαλειώδες έργο του, τους κοινωνικούς αγώνες του και τη στάση ζωής του.
Ο Μίκης όλων των Ελλήνων, ο οικουμενικός Μίκης έζησε αφοσιωμένος στα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα έργα του ξεχειλίζουν από τη διαρκή αναμέτρηση με την αδικία δίνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας, μήνυμα για νέους αγώνες. “Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… εκεί που πάει να σκύψει… να την πετιέται από ξαρχής” μελοποιεί και τραγουδά ο μεγάλος δημιουργός και παροτρύνει τον λαό να μην αφεθεί στην απογοήτευση και την θλίψη αλλά να συνεχίσει να μάχεται και να ελπίζει.

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Μίκη της καρδιάς μας, τον καλλιτέχνη, τον αγωνιστή, τον διανοούμενο. Τιμούμε τον άνθρωπο που τίμησε με μοναδικό τρόπο την Ελλάδα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από το Γραφείο Τύπου

Categories