Άδωνις: Έρχονται ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα- Φόβοι για αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές πολλών προϊόντων

Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά προανήγγειλε ο υπουργός ανάπτυξης επισημαίνοντας πως δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση αρνούμενος να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας.

«Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σχόλιο για τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες έκανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης υπενθυμίζοντάς ότι «από τις 16 Ιουλίου έχουμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα ανατιμήσεων».

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ύψος των αυξήσεων που θα επιβαρύνουν το καταναλωτικό κοινό την επερχόμενη περίοδο.

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Γεωργιάδη
«Απαράδεκτες και προκλητικές» είναι για το Κίνημα Αλλαγής οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πώς ο υπουργός «ουσιαστικά όχι μόνο απόλυτα δικαιολογεί, αλλά και απαράδεκτα πυροδοτεί νέο κύμα ανατιμήσεων εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «η κυβέρνηση καλύπτει ουσιαστικά το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη και πρώτα στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος», έτσι καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει άμεσα για να εμποδίσει εναρμονισμένες πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών.

► Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον υπουργό ανάπτυξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που ανέφερε (ΣΚΑΪ) πως «η κυβέρνηση θα κάνει τις παρεμβάσεις που μπορεί για όσο κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών».

efsyn.gr

Categories