Συνεχίζεται το ζήτημα με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη -Οι τελευταίες εξελίξεις

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί το ζήτημα του μέρους που θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα (6/9) οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Βίκυ Φλέσσα το 2010 είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων που είναι και η γενέτειρα του πατέρα του.

Η κόρη του Μαργαρίτα επιθυμεί να γίνει η ταφή στο Βραχάτι, ενώ ο γιό του Γιώργος με δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζει ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα τους.

Η δημοσίευση του:

George M. Theodorakis
3 ώρες πριν
θα σεβαστούμε Την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι .Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης, θέλοντας να διαβεβαιώσει ότι η ταφή του θα γίνει στο Γαλατά, είχε στείλει το 2013 επιστολή στον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Ο κ.Σκουλάκης έδωσε την επιστολή στην δημοσιότητα.

Η επιστολή:


Στο μεταξύ, μετά από σχετική εντολή που δόθηκε σήμερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται από χθες σε ειδικό χώρο του Α’ Νεκροταφείου, θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση μέχρι και την ημέρα της μεταφοράς της στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα.

aftodioikisi.gr

Categories