Μέτρα για τις επικείμενες ανατιμήσεις υπόσχεται τώρα ο Γεωργιάδης

Με φόντο τον έντονο προβληματισμό για το ύψος των ανατιμήσεων, που θα επιβαρύνουν το καταναλωτικό κοινό την επερχόμενη περίοδο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποσχέθηκε για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και σε άλλα προϊόντα, μόλις μία μέρα αφού προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ανατιμήσεις λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά λέγοντας πως δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική».

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στην ενέργεια ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ.

Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε.

Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το τιμωρητικό μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι αν δεν είχε ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας, «σίγουρα τα νούμερα δε θα ήταν αυτά και είμαι βέβαιος ότι θα τείνουν προς το μηδέν, γιατί όταν καταλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της, δε θα έχουν άλλη επιλογή και θα το κάνουν».

efsyn.gr

Categories