<Άλωση – Επανάσταση΄21, 200 χρόνια μετά>. Εξαιρετική συναυλία με έντονο άρωμα Μίκη! (video)

Εξαιρετική η μουσική συναυλία  <Άλωση – Επανάσταση΄21, 200 χρόνια μετά> που παρακολουθήσαμε το Σάββατο 4/9/21 στο  Θεατράκι της Παλαιάς Φώκαιας που είχε προγραμματιστεί από το ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ του Δήμου Σαρωνικού.

Λόγω του πρόσφατου θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη η εκδήλωση υπέστη επίκαιρες παρεμβάσεις που έγιναν από τους οργανωτές -άλλες ηθελημένα  και άλλες αυθόρμητα από τους καλλιτέχνες – προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση στο κοινό.

Από τους θρήνους της παράδοσης για την Άλωση της Πόλης, στον Θούριο του Ρήγα και τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Από τον Διονύσιο Σολωμό και τα τραγούδια για την εποχή της τουρκοκρατίας στην απελευθέρωση αλλά και στην προσφυγιά της Μικράς Ασίας. Από τα Σμυρναίικα τραγούδια, στα ρεμπέτικα των Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη,  ήταν με λίγα λόγια, η μουσική διαδρομή που ακολούθήθηκε στην συναυλία η οποία έκλεισε με ακόμα περισσότερο Μίκη Θεοδωράκη κατόπιν παρότρυνσης του κοινού.

Οι δύο ορχήστρες (παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού), με κορυφαίους μουσικούς , μας μετέφεραν μέσα από μελοποιημένους ποιητές όπως ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο Λειβαδίτης αλλά και μέσα από τις συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου σε ιστορικά γεγονότα και σημαντικές περιόδους του ελληνισμού ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα.

Υπέροχες ερμηνείες από τους τραγουδιστές  Βαγγέλη Δημούδη, Νίκο Μποφίλιο,  Στέλλα Καρύδα και Antonella Orefice ενώ σημαντική η δουλειά -όπως και σε προηγούμενες εκδηλώσεις- του Γιώργου Κοτσώνη που είχε την επιμέλεια του προγράμματος.

Η εκδήλωση τελείωσε με τον Εθνικό μας Ύμνο που έψαλλε με την υπέροχη φωνή της η Antonella Orefice.

Tα μέλη της ορχήστρας Παραδοσιακών: Ούτι, τραγούδι Βαγγέλης Δημούδης – Κρουστά, Μανώλης Δημούδης – Πνευστά,Κώστας Φόρτσας – Λαούτο, τραγούδι Ελένη Παπαπροκοπίου

Tα μέλη της ορχήστρας Εντέχνων: Πιάνο, Γιώργος Αναστασόπουλος – Σαντούρι, Πάνος Βέργος – Κιθάρα, Στέλιος Καρύδας – Μπάσο, ενορχηστρ, φωνητικά, Τεό Λαζάρου – Βιολί, Γιώργος Μαρινάκης –  Μπουζούκι, λαούτο, Γιάννης Τόλιος – Κρουστά, Δημήτρης Φωτόπουλος – Τραγούδι, Στέλλα Καρύδα, Νίκος Μποφίλιος με φιλική συμμετοχή Antonella Orefice

Επιμέλεια προγράμματος Γιώργος Κοτσώνης – Παρουσίαση προγράμματος Σταματίνα Κατσούλη – Απαγγελίες Ελένη Κοντογιάννη, άντα Σολδάτου,Απόστολος Παύλου, Μάνια Βρανοπούλου

Προβολή video Νικόλας Κοτσώνης- Χορηγός εκδήλωσης Οινοποιείο ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

H Μουσική Συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Paraktios.gr για λογαριασμό του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ ΝΠΔΔ του Δήμου Σαρωνικού και μπορείτε να την δείτε στο κανάλι Youtube του Δήμου Σαρωνικού.

Categories