Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη-Λύθηκε η διαμάχη για τον τόπο ταφής του

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που πέρασε στην αθανασία την περασμένη Πέμπτη, θα πει από κοντά σήμερα και σταδιακά μέχρι την ταφή του ο ελληνικός λαός.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναχωρήσει για την τελευταία του κατοικία στην αγαπημένη του Κρήτη.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Λύθηκε η διαμάχη για τον τόπο ταφής του
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η σημερινή συνεδρίαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί φαίνεται πως αποκτά τυπικό χαρακτήρα, καθώς η διαμάχη λύθηκε ενδοοικογενειακά, και θα γίνει σεβαστή η επιθυμία που είχε εκφράσει με τις επιστολές του ο Μίκης Θεοδωράκης, να ταφεί στον Γαλατά, πλάι στην οικογένειά του.

Ο γιος του Μίκη, Γιώργος, με νέα ανάρτησή του στο Facebook διευκρίνισε ότι διαδικασία δεν τον αφορά. «Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά. Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ».

Ο Γιώργος Θεοδωράκης σημειώνει επίσης πως επιθυμία του πατέρα του «ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια».

efsyn.gr

Categories