του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Η κριτική δεν απορρέει από την καταγωγή αλλά στο γεγονός ότι γίνεται μεταγραφή, εισαγωγή πολιτικού από άλλη χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Και αυτό είναι πρωτόγνωρο!
Για να τελειώνουμε με τους δήθεν πατριώτες που θυμήθηκαν τους Κύπριους.
Σχετικά με τους πολιτικούς λόγους που επελέγη ο Κύπριος πολιτικός κ. Στυλιανίδης έγραψα σχετικό σχόλιο με τον τίτλο, «Στυλιανίδης, ο «εισαγόμενος» για να ξεχαστεί ο… Αποστολάκης».
Υπάρχουν δυο διαφορετικά ανεξάρτητα κράτη, Ελλάδα και Κύπρος, με ένα έθνος -με την πλειοψηφία των Κυπρίων- που είναι Έλληνες. Για να μπαίνει τέλος στην προπαγάνδα και στα διάφορα που παπαγαλίζουν κάποιοι ότι δεν είναι πρώτη φορά που Κύπριος γίνεται Υπουργός στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσουμε ότι η κριτική δεν απορρέει από την καταγωγή αλλά στο γεγονός ότι γίνεται μεταγραφή, εισαγωγή πολιτικού από άλλη χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Και αυτό είναι πρωτόγνωρο!
Επίσης ο Λουκής Ακρίτας, έζησε στην Ελλάδα, πολιτογραφήθηκε και ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση. Εκλέχτηκε στην Ελλάδα βουλευτής ενώ η Κύπρος το 1960 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Βρετανία, σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.
Ο Κρανιδιώτης πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Από το 1976 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και την περίοδο 1981-1984 υπηρέτησε ως σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για το Κυπριακό. Την περίοδο 1981–1989 διετέλεσε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ