«Κατέρρευσε μέσα στα καρτέλ το κυβερνητικό δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς»

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «το κυβερνητικό δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς κατέρρευσε μέσα στα καρτέλ».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη από τον Μάιο είχε «επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας, όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι πάμε σε κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, με πρώτο και κύριο πρόβλημα την αγορά ενέργειας».

«Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε επισημαίνοντας ότι «η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” του κ. Χατζηδάκη όταν ήταν αρμόδιος υπουργός –προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο…».

video
Και υπογράμμισε: «Μιλώ για το χρηματιστήριο ενέργειας, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η δήθεν “εξυγίανση” της ΔΕΗ, μιλώ για τα goldenboys που τοποθέτησε εκεί ο κ. Χατζηδάκης, τα οποία αφού αύξησαν τους μισθούς τους στη συνέχεια προχώρησαν σε πολιτική αύξησης της τιμής του ρεύματος».

«Όλα αυτά τη στιγμή που την περίοδο ’15-’19 είχαμε καταφέρει η ΔΕΗ να βρίσκεται σε κατάσταση βιωσιμότητας και η τιμή του ρεύματος να μην αυξάνεται», πρόσθεσε.

Και επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «οι ανατιμήσεις προϊόντων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνοντας ότι «χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τις οποίες οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν».

«Τα αντίμετρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά, διότι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. κυριαρχεί η άποψη ότι η αγορά με κάποιον τρόπο θα αυτορυθμιστεί. Αυτή η αυτορρύθμιση έχει καταλήξει στα καρτέλ, τα οποία δεν καταπολεμά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού –που η κυβέρνηση διόρισε- και καταλήγουμε τη νύφη να την πληρώνει η κοινωνική πλειοψηφία», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι ενώ τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, δεν υπάρχει «η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση –όπως και πέρσι».

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος, με το ΕΣΥ να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση και την κυβέρνηση να κάνει κινήσεις που ανοίγουν πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο», σημείωσε.

«Ταυτόχρονα η οικονομία δεν πηγαίνει καλά, υπάρχει η ακρίβεια και οι μισθοί είναι καθηλωμένοι», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που εκτίμησε ότι «με βάση όλα αυτά, αντικειμενικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο».

«Όσο περνά ο καιρός τα αδιέξοδα θα συσσωρεύονται για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα διογκώνεται», ανέφερε, τονίζοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για εκλογικούς αιφνιδιασμούς».​

efsyn.gr

 

Categories