Το φθινόπωρο θα με βρίσκεις στα φεστιβάλ

Ποτέ άλλοτε, μέχρι που η πανδημία έκανε την εμφάνισή της, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα μετρούσαμε μήνες μακριά από τις φεστιβαλικές σκηνές. Για καλή μας τύχη, αυτό το καλοκαίρι οι διοργανώσεις άρχισαν να κάνουν restart.

Διανύοντας πλέον τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, δυσκολευόμαστε να χωνέψουμε ότι πιθανότατα, για έναν ακόμη χειμώνα δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε χειμερινά events. Ο Σεπτέμβριος όμως είναι ακόμη εδώ – το ίδιο και ο ευνοϊκός καιρός του – και τα κάθε λογής φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά. Συγκεντρώσαμε τα events της σεζόν που διεξάγονται εντός και εκτός πρωτεύουσας, με την ελπίδα πως θα παρατείνουμε για λίγο ακόμη την καλοκαιρία.

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου
7-13 Σεπτεμβρίου 2021

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί για 14η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του ιδιαίτερου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Το φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική και την όπερα, σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά cross over μουσικά σχήματα και show που εντυπωσιάζουν.

«Η φετινή χρονιά αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, με στόχο διεθνείς συνεργασίες, αλλά και την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων δημιουργών σε μια κομβική χρονική στιγμή που όλα τα φώτα είναι στραμένα στη χώρα μας που γιορτάζει την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», όπως σημειώνει η ιδρύτρια, πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Πηνελόπη Σερδάρη.

Δείτε όλα τα φεστιβαλ στη πηγή:  https://m.popaganda.gr/

Categories