Συλλυπητήριο μήνυμα της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού για την απώλεια του Γιάννη Θεωνά

Συλλυπητήριο μήνυμα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σαρωνικού για την απώλεια του Γιάννη Θεωνά

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος, αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Από τα ιδρυτικά στελέχη και τους εμπνευστές του Κοινωνικού Χώρου του Διαλόγου της Αριστεράς και μετέπειτα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για τους αριστερούς αγωνιστές σε όλη την διάρκεια της συμμετοχής του στα κοινά και από όλες τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε.

Είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΟΜΕ-ΟΤΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας την περίοδο 1992-1994. Από το 1994 έως το 2000 ήταν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στο Ευρωκοινοβούλιο διετέλεσε μεταξύ άλλων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής πολιτικής.
Το 2000 ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με την ηγεσία του ΚΚΕ και ίδρυσε την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), η οποία συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και επί σειρά ετών βουλευτής του.
Διετέλεσε διοικητής του ΙΚΑ και το Σεπτέμβρη του 2015 εκλέγεται και πάλι βουλευτής Β’ Αθήνας μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Παρέμεινε μέχρι και τον θάνατο του δραστήριο μέλος της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ την οποία βοήθησε με κάθε μέσον ώστε να παραμείνει ένα θαλερό κύτταρο στην κοινωνία μας.

Είχε την πολύτιμη «στόφα» του αγνού, σεμνού και συνεπή αριστερού αγωνιστή. Σε όλη του τη ζωή και μέχρι την τελευταία ικμάδα της, υπηρέτησε με πάθος τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, του σοσιαλισμού και της Ενότητας της Αριστεράς.

Πάντα μας άκουγε, με σοφία μας συμβούλευε, πάντα γλυκύτατος και με σπάνια δεξιότητα στη σύνθεση απόψεων. Υπήρξε αυθεντικός ιδεολόγος και ανθρωπιστής βοηθώντας συνανθρώπους του ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Ένας άνθρωπος σεμνός που μας δίδαξε -πρώτα απ΄όλα- με το παράδειγμα της ζωής του. Η προσωπική του ηθική θα μας λείψει όσο και η σκέψη του.
Η είδηση του θανάτου του μας έχει συγκλονίσει, θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και θαυμασμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συντρόφους του.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories