Κυβερνητική «αφωνία» για Μπογδάνο-Πυρ ομαδόν από τα κόμματα που ζητούν τη διαγραφή του.

Καμία επίσημη τοποθέτηση από Μαξίμου και Ν.Δ. για τον ορυμαγδό αντιδράσεων εναντίον του «γαλάζιου» βουλευτή. «Και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος» είναι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πυρ ομαδόν από τα κόμματα που ζητούν τη διαγραφή του.

Ψηλά στην επικαιρότητα παραμένει το θέμα που προέκυψε από την αναπαραγωγή είδησης με ακροδεξιά οσμή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Η αντιπολίτευση ζητά τη διαγραφή του, ο ίδιος επιχείρησε να ανασκευάσει, όμως η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως.

Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη στοχοποίηση
Αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέρχεται στο θέμα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν τολμά να τον διαγράψει γιατί «και ο Μητσοτάκης Μποδγάνος είναι».

Παράλληλα, επαναφέρει την περίπτωση Καλλιάνου και τις αθλιότητες κατά 17χρονης που είχε καταγγείλει βιασμό από τον Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού, ενώ υπογραμμίζει «έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα “κεντρώος” κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Η ανακοίνωση
«Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο – Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος είναι»

Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το Υπουργείο Υγείας.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής.

Διαγραφή ζητούν τα πολιτικά κόμματα
Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην Ελληνικής Λύσης, επέρριψε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, καλώντας σε διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στοχοποίηση παιδιών νηπιαγωγείου μέσω ακροδεξιάς ιστοσελίδας, με την Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει.

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, μετά τις αντιδράσεις για την ανάρτηση της ιστοσελίδας meaculpa.gr και την αναπαραγωγή της από τον βουλευτή.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 ζητά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου καταγγέλλοντας ότι «ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: “σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας”, το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα».

Το ΜέΡΑ αναφέρει ότι «μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικό Βουλευτή να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν».

«Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος “σοκαρισμένος” με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά τη στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως “φιλελεύθερης παράταξης”; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ», καταλήγει του ΜέΡΑ25.

Τελευταία ήρθε η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, που τόνισε ότι «η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό».

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημειώνει ότι: «Η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές». «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη» καταλήγει.

Η διορθωτική ανάρτηση Μπογδάνου
Σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προχωρώντας σε ανάρτηση παραδοχής του λάθους μετά τις αντιδράσεις.

efsyn.gr

 

Categories