Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021. Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.

Ξεκινάει από 16 Σεπτεμβρίου, για 20η χρονιά, με συμμετοχή 2656 πόλεων από 50 χώρες, η Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΔΩ). Από την Ελλάδα συμμετέχουν 81 από τους 332 Δήμους της χώρας μας. Στις εκδηλώσεις ΔΕΝ συμμετέχουν οι τρεις από τους πέντε μεγαλύτερους Δήμους: ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πατρέων και ο Δήμος Πειραιώς.

Κεντρικό σύνθημα αυτή τη χρονιά είναι: Ασφαλής και Υγιής με Βιώσιμη Κινητικότητα – Safe and Healthy with Sustainable Mobility.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΕΔΩ 

Για την προηγούμενη χρονιά, το 2020, το βραβείο Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαικής Επιτροπής το κέρδισε το Μπιλμπάο. Πριν από ένα χρόνο, το Μπιλμπάο έγινε η πρώτη πόλη με πάνω από 300.000 κατοίκους που μείωσε το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού, από τα 50 στα 30 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα αέρα, λιγότερη μόλυνση, λιγότερο καυσαέριο και λιγότερη ηχορύπανση και μείωση του θορύβου στην πόλη, κατά 2 με 3 ντεσιμπέλ. Το μέτρο συνοδεύτηκε με καμπάνια ενημέρωσης του κάτοικου και έπιασε τόπο.

Ο Δήμος Mönchengladbach (Γερμανία) ήταν ο νικητής στον τομέα βιώσιμη κινητικότητα για τους μεγαλύτερους δήμους, ενώ ο Δήμος Lilienthal (Γερμανία) πήρε τον τίτλο για τους μικρότερους δήμους. Ενώ το βραβείο για το σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας –SUMP, δόθηκε στη Grenoble (Γαλλία) για το σχεδιασμό στην ευρύτερη περιοχή Grenoble-Alpes

Δείτε – κατεβάστε. στα ελληνικά, ένα σημαντικό power point για τη Βιώσιμη Κινητικότητα: ΕΔΩ

ΠΗΓΗ sostegr

Categories