Οικολόγοι Πράσινοι: Αίσχος το νέο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του αιγιαλού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίσχος το νέο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του αιγιαλού

Αυτή η εμμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης με την καταστροφή της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας, ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού προς τους πολίτες. ΟΧΙ! O αιγιαλός δεν είναι επενδυτικός, οικονομικός πόρος! Είναι κοινόχρηστο αγαθό και αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού, φυσικού μας πλούτου.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε για μία ακόμα φορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον αιγιαλό της χώρας μας κατά το δοκούν, σε επενδυτές που θα κρίνει η ίδια ότι είναι στρατηγικοί, με βάση το νομοσχέδιο που ετοίμασε.

Τα κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στην τεράστια καταστροφή της φύσης από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, επιβεβαιώνουν την υποκρισία που διακατέχει τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, η οποία μόλις βρίσκει την ευκαιρία ξεπουλά, χάριν επενδύσεων, τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, στα οποία η πρόσβαση είναι και οφείλει να είναι δωρεάν.
Καλούμε τώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης να αποσύρει το νομοσχέδιο «Στρατηγικές επενδύσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών σε ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις», καθώς το μόνο που θα καταφέρει είναι να μην αφήσει τίποτα όρθιο, αφού μέσα από αυτό επιτρέπονται ακόμα και βαριά έργα στις παραλίες μας.

H κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι η μόνη αληθινή επένδυση είναι η προστασία της μοναδικής και παγκοσμίου φήμης φυσικής κληρονομιάς της χώρας που αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων στον τουρισμό. Αυτός ο πλούτος έσωσε την Ελλάδα την εποχή της οικονομικής κρίσης. Αντί λοιπόν να καταστρέψει το μόνο κεφάλαιο που έχει απομείνει εξυπηρετώντας συμφέροντα στενών (και μάλλον φίλιων) οικονομικών κύκλων που θα «ληστέψουν» για άλλη μία φορά την Ελλάδα, καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να το σεβαστεί.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε τις αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και συλλόγων πολεοδόμων και χωροτακτών απέναντι στο νέο τερατούργημα – νομοσχέδιο και τονίζουμε πως σε όλες αυτές τις δήθεν «διευκολύνσεις» προς επενδυτές που καταπατούν την περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία της χώρας, η Κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της.

Categories