Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Θεωνά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΩΝΑ – Στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η πολιτική κηδεία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Γιάννη Θεωνά.

Ο Γιάννης Θεωνάς γεννήθηκε το 1940 στη Νάξο. Για πολλά χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση κυρίως στον ΟΤΕ.
Ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1987 έως το 1996 και διετέλεσε και μέλος του Π.Γ. Είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 1994 και το 1999. Το 2000 αποχώρησε από το ΚΚΕ με δημόσια επιστολή του και παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής.
Ήταν συνιδρυτής της ΚΕΔΑ. (Κίνησης για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς) και συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και για μικρό διάστημα, το 2015, ήταν διοικητής του ΙΚΑ.

Στην τελετή της πολιτικής κηδείας του, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του στην ΚΕΔΑ και πολλοί φίλοι του.
Στον σύντομο επικήδειο αποχαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε στην υπόθεση της Αριστεράς, στους συνδικαλιστικούς του αγώνες και κυρίως στις προσπάθειες του για την ενότητα της Αριστεράς.

Τέλος μια και τα τελευταία χρόνια έμενε στην Γαλάζια Ακτή του Δήμου Σαρωνικού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του στα κοινά της πόλης μας και στην συμμετοχή του στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, όπου με τις ομιλίες του αλλά και τις πολιτικές του αναλύσεις έδινε ένα ουσιαστικό ιδεολογικό νόημα στη ζωή της οργάνωσης .
Το κενό που αφήνει σε όλο τον χώρο της αριστεράς είναι δυσαναπλήρωτο .

Θα μένει στην μνήμη μας πάντα! – (Ανάρτηση του Δημάρχου Σαρωνικού Π.Φιλίππου)

Categories