Νέα Δημοκρατία: Εκδόθηκαν οι οδηγίες για τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου (Όλη η εγκύκλιος)

Και με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου 2021 όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τις 10 το πρωί της Κυριακής (24/10) και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα εκτός εάν υπάρξει παράταση η οποία θα αποφασιστεί από την Εφορευτική Επιτροπή.

Στις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με την αποτελούμενη από 26 άρθρα εγκύκλιο της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος η οποία απεστάλη στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και στις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (οι οποίοι πλέον ονομάζονται Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικών Περιφερειών – Δ.Ε.Ε.Π.) θα εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι των Δ.Ε.Ε.Π., τα νέα μέλη των Δ.Ε.Ε.Π., οι νέοι πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. και τα νέα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Με βάση την ίδια εγκύκλιο η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινά στις 10 το πρωί της Τετάρτης 29/9/2021 και λήγει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 1/10/2021.

Μετά από τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εξέταση και την έγκριση των υποψηφιοτήτων στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 4/10/2021 αναρτώνται – δημοσιοποιούνται οι οριστικοί πίνακες υποψηφίων.

Και ηλεκτρονικά η ψηφοφορία

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά τα μέλη της ΝΔ έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και ηλεκτρονικά με αίτηση την οποία μπορούν να υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 15/10/2021.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 21 της εγκυκλίου της Γραμματείας Οργανωτικού, «η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο υλοποιείται μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» (εφεξής, «Σύστημα ΖΕΥΣ») της ανώνυμης εταιρείας του ελληνικού δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.», η πρόσβαση στο οποίο πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://zeus.grnet.gr. Το Σύστημα ΖΕΥΣ βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας».

Η Ανατολική Αττική

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Αττική, για πρώτη φορά θα υπάρχει μία Δ.Ε.Ε.Π. έναντι δύο που υπήρχαν μέχρι τώρα,

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα notioanatolika.gr

Categories