Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λαυρεωτικής για την κατάσταση των χώρων άθλησης – ΔΤ

ΔΤ -ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένως ζητήσει εξηγήσεις από την δημοτική αρχή για την κατάντια που έχουν περιέλθει οι αθλητικοί χώροι της Λαυρεωτικής. Με την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων από τον Αύγουστο, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και η αγανάκτηση όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Λαυρεωτική μεγαλώνει.

Ειδικότερα, ντροπή για την πόλη του Λαυρίου αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο του Λαυρίου «Γ. Βιογατζής», το οποίο για έβδομη χρονιά (!!) παραμένει εργοτάξιο με υποτυπώδεις υποδομές που κάνουν ακόμα και τις προπονήσεις των αθλητών επικίνδυνες αποστολές. Θα περίμενε κανείς την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού να ετοιμαστούν οι χώροι οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τα παιδιά μας και να τα υποδεχτούν άρτια εξοπλισμένοι και ασφαλείς, έτοιμοι προς χρήση. Αντιθέτως, ακόμα και την υποχρέωση που έχουν για την συντήρηση των όποιων υποδομών την έβαλαν και αυτήν σε καραντίνα απ’ ό,τι φαίνεται. Ο τραγέλαφος με το γκρέμισμα της μάντρας και των κερκίδων που είχε πραγματοποιηθεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν ακόμα μία προεκλογική κοροϊδία με τα παπαγαλάκια να λένε ότι «το γήπεδο σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο», «έχουν βρεθεί οι ανάδοχοι» και από τότε πέρασαν ακόμα δύο χρόνια. Εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών βλέπουν έναν Δημόσιο χώρο άθλησης να ρημάζει, να εγκυμονεί κινδύνους και ταυτόχρονα να είναι ο μοναδικός περιφραγμένος χώρος για ελεύθερη άσκηση (τρέξιμο κ.α.).

Η κοροϊδία με τους ερασιτεχνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους έχει περάσει σε «άλλη πίστα», καθώς ναι μεν έχουν μεταφερθεί οι προπονήσεις της ΑΠΕΛ και του Παλλαυρεωτικού στο γήπεδο, αλλά η κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου καθιστά – και σωστά – το γήπεδο ακατάλληλο για αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος (!), με αποτέλεσμα οι αγώνες να γίνονται στο επίσης ασυντήρητο και επικίνδυνο γήπεδο της Νεάπολης. Για τους αθλητές στίβου της πόλης μας, τους μαθητές που επιθυμούν την προετοιμασία τους για εξετάσεις αθλημάτων και όλους τους αθλούμενους, η κατάσταση – πέρα από τα εμπόδια να προπονηθούν – γίνεται ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνη (προπόνηση στο δρόμο, τραυματισμοί κτλ.).

Απαιτούμε και καλούμε σε διεκδίκηση:
– Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία. Άμεσα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος (στίβος, σκάμα κ.α.) με σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές.
– Να στελεχωθεί ο χώρος με γυμναστές και φροντιστές με μόνιμη και σταθερή απασχόληση.
– Άμεση έναρξη της επισκευής του γηπέδου της Νεάπολης («Γεώργιος Ραφιάς») με εγγυήσεις που θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
– Αποκατάσταση όλων τον αθλητικών χώρων, γηπέδων μπάσκετ, παιδικών χαρών.
– Επιστημονική κατάρτιση δωρεάν προγραμμάτων άθλησης για παιδιά και ενήλικες με ευθύνη του Δήμου.

Η δημοτική αρχή είναι υπόλογη και έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την κατάντια. Για να βγαίνουν φωτογραφίες και να κάνουν μακέτες είναι πρώτοι. Για τα προβλήματα των χώρων και την κατάστασή τους, τελευταίοι και – ούτε καν – ιδρωμένοι!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Categories